Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μεταθέσεις 2011- Όλες οι αιτήσεις για μετάθεση δασκάλων στο νομό Χανίων απορρίφθηκαν

   ΠετράκηςΝεκτάριος                                                                                                                    
        Δάσκαλος
Τηλ.: 6942200423
http//nekpetr.blogspot.com
Ενημερωτικό Δελτίο
Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,Χριστός ανέστη,
Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις από Νομό σε νομό για το 2011χωρίς να ικανοποιηθεί ούτε μία αίτηση για μετάθεση δασκάλου στο Νομό Χανίων για πρώτη φορά μετά από χρόνια ενώ ικαποιήθηκαν μόνο τρεις αιτήσεις Νηπιαγωγών και μία αίτηση συναδέλφου Μουσικής.
   Παράλληλα "έφυγαν" από το Νομό 14 Δάσκαλοι, 6 Νηπιαγωγοί, 1 Μουσικής και 1 Φυσικής Αγωγής.
   Τραγική συνέπεια αυτής της δυσμενούς εξέλιξης θα είναι να μην επιτρέπεται κανένας διορισμός εκπαιδευτικού το Σεπτέμβριο στις ειδικότητες εκείνες που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις μετάθεσης.
  Για τους Δασκάλους, που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό σημαίνει πως ο Νομός Χανίων που τα κενά υπολογίζονται περίπου στα 180 θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα για την κάλυψή τους στην έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.
  Είναι απαραίτητο το Υπουργείο να επανεξετάσει την πολιτική του στο θέμα των μεταθέσεων και να προχωρήσει και σε β΄φάση μεταθέσεων για να μην προκύψουν προβλήματα με τα κενά το Σεπτέβριο.
  Είναι επίσης σημαντικό να συσταθούν και νέες οργανικές θέσεις, πχ στα νέα ολοήμερα, προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η απίστευτη,  ακατανόητη αλλά και δυσνόητη  για πολλούς  διαφορά μεταξύ οργανικών και λειτουργικών κενών.
Η προσπάθεια του Υπουργείου για "εξορθολογισμό" του συστήματος έχει σημαντικές απώλειες για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία χωρίς εκπαιδευτικούς στα σχολεία δεν μπορεί να υπάρξει.
Νεκτάριος Πετράκης
Πρόεδρος Συλλόγου Δασκ & Νηπ ν. Χανίων
Αιρετός Πυσπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου