Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ενημερωτικό δελτίο : Ντροπή

Πετράκης Νεκτάριος                                     Χανιά  22/03/11                                                                                                         
        Δάσκαλος
Τηλ.: 6942200423
http//nekpetr.blogspot.com
Ενημερωτικό Δελτίο

Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,

Συνεδρίασε σήμερα το ΠΥΣΠΕ με θέμα την ανακοίνωση των κενών τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων του Νομού, στη Φυσική Αγωγή και τη Μουσική. Από την αρχή της χρονιάς και μόλις τώρα το Υπουργείο φιλοτιμήθηκε να τα καλύψει.

ΝΤΡΟΠΗ – ΟΡΓΗ – ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Πρώτα ο μαθητής: Κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία 100 εκπαιδευτικοί για 4 ώρες την εβδομάδα δηλαδή 130 € το μήνα και να καλύψουν κενά Παλαιόχωρα, Κουντούρα, Ασκύφου, Γραμβούσα κ.α. Συνολικά Φυσ. Αγωγή: 92 ώρες σε πρωινό 80 ώρες σε ολοήμερο και Μουσική: 280 ώρες στο πρωινό.
Συμπέρασμα 1ο : Τα σχολεία κλείνουν σε περίπου 40 εργάσιμες ημέρες, τα κενά αυτά υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς. Προφανώς το Υπουργείο αποφάσισε ότι για το καλό των παιδιών τα κενά πρέπει να καλύπτονται στα μέσα Μαρτίου. Κατά τα άλλα για τις χαμένες ώρες φταίνε οι απεργίες.
Συμπέρασμα 2ο: Ανάγκες 466 ωρών για να καλυφθούν όλα τα κενά, καλύπτονται μόνο 400 ώρες.
Συμπέρασμα 3ο : Αντί να προσληφθούν 20 εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου (24 ωρών) ή 40 μειωμένου ωραρίου (12 ωρών) προσλαμβάνονται 100 εκπαιδευτικοί. Ετσι μειώνεται και η ανεργία.
Συμπέρασμα 4ο : Τώρα φυσικά που δε θα αποδεχτούν το διορισμό τους αρκετοί συνάδελφοι ή δε θα βρεθούν για το νομό μας π.χ. 70 Μουσικοί, το Υπουργείο θα πει ότι για τα κενά θα φταίνε οι εκπαιδευτικοί που δε δέχονται για 130 € το μήνα μισθό να πληρώνουν τα καύσιμα τους ή  να παρατήσουν τις οικογένειες τους και να πάνε να μείνουν στην άλλη άκρη του Νομού.
Συμπέρασμα 5ο : Πλήρης απαξίωση του ρόλου και του έργου του εκπαιδευτικού. Σύνολο χαμένων ωρών, μόνο για αυτές τις δύο ειδικότητες, από την αρχή της χρονιάς 8388 ώρες !!!!!!!!!!!!!!!
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.

Νεκτάριος Πετράκης
Πρόεδρος Συλλόγου Δασκ & Νηπ ν. Χανίων
Αιρετός Πυσπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: