Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Οργανικές θέσεις και αναστολές λειτουργίας τμημάτων ή και σχολικών μονάδων



Επειδή πολλοί συνάδελφοι έχουν θορυβηθεί από διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με τις αναστολές οργανικών θέσεων πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

1) Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες  οργανικές θέσεις που σίγουρα αναστέλλονται.


2) Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει από τώρα ποιες αναστολές  θα γίνουν το Σεπτέμβριο και πόσες θα είναι οι αναστολές αυτές.
3) Οι αναστολές λειτουργίας τμημάτων ή και σχολικών μονάδων  εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. (Κτηριακά, αριθμός εγγραφέντων μαθητών κ.α.) και κυρίως από την πολιτική βούληση του Υπουργείου να καλύψει το σύνολο των κενών, διορίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
4) Εκτός από τις αναστολές λειτουργίας υπάρχει και η αντίθετη υπηρεσιακή μεταβολή, δηλαδή η δημιουργία πληθωρικών τμημάτων και παραρτημάτων στα Νηπιαγωγεία η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας χωρίς να υπάρχει οργανική θέση.
5) Οι λειτουργικές υπεραριθμίες προκύπτουν και από άλλους παράγοντες υπηρεσιακής φύσης. ( πχ αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με οργανική στο σχολείο που είναι : σε άδεια ανατροφής, επαπειλουμένη, συνδικαλιστική κ.α., Διευθυντής σχολείου, κ.α.)
6) Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει και συγκεκριμένη νομοθεσία που καλύπτει τους εκπαιδευτικούς που κρίνονται λειτουργικά υπεράριθμοι, οι οποίοι προηγούνται στην ίδια ομάδα σχολείων για την κάλυψη ενός λειτουργικού κενού, πριν δηλαδή τις αποσπάσεις.
Η κατάργηση της οργανικής θέσης ή η αναστολή της σε καμία περίπτωση δε σημαίνει κίνδυνο απόλυσης από την υπηρεσία
Όσοι με ανακοινώσεις τους ή ενημερώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί κάτι τέτοιο προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης μετάθεσης – τοποθέτησης μπορείτε να βρείτε στο : http://nekpetr.blogspot.gr/



Νεκτάριος Πετράκης
Αιρετός Πυσπε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου