Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Διακήρυξη Δημοκρατικής Συνεργασίας - ΠΑΣΚ

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στον «αστερισμό» της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
• Ο Έλληνας εργαζόμενος και συνταξιούχος βιώνει την οικονομική εξαθλίωση με τις αποδοχές του ολοένα να μειώνονται, ενώ οι φόροι και τα χαράτσια απειλούν την οικογενειακή του επιβίωση
• Οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται με τους νέους να είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση
• Η Εκπαίδευση στη Χώρα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών, όπου ακόμη και οι αυτονόητες ανάγκες (εκπαιδευτικό προσωπικό- λειτουργικές δαπάνες- υλικοτεχνική υποδομή κ.τ.λ) έχουν μπει στο μηχανισμό των περικοπών.

• Ο Έλληνας Εκπαιδευτικός έχει υποβαθμιστεί και οικονομικά και λειτουργικά. Ο μισθός των 630 €, μόνο σαν προνοιακό επίδομα μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ βιώνει την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους. Ταυτόχρονα βιώνει την τρομοκρατία των πειθαρχικών διώξεων και της επαναφοράς του επιθεωρητισμού με το Π.Δ. που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο καθαρά και μόνο την μισθολογική καθήλωσή του και την οριστική απομάκρυνσή του, το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Έφτασε η ώρα των εργαζομένων. Επιβάλλεται με τον πιο έντονο, συντονισμένο και αποφασιστικό τρόπο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής. 

Το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις αγκυλώσεις και παραγοντοποιήσεις του παρελθόντος. Να ταχθεί σταθερά στον ταξικό του και μόνο προσανατολισμό. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Συγκυβέρνησης. Δεν αρκεί μόνο η καταγγελία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων. 
Η αναγκαιότητα για μαζικούς- ενωτικούς αγώνες είναι επιτακτική, με ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους τόσο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, όσο και αυτών που την εφαρμόζουν.
Πιο συγκεκριμένα:
Α-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
1. Αύξηση των Δαπανών για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.
2. Κατάργηση του μισθολογίου της εξαθλίωσης και μισθούς αξιοπρεπούς διαβίωσης πρωτίστως στους νέους συναδέλφους.
3. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αφορολόγητο στα 12.000€
Β- ΘΕΣΜΙΚΑ
1. Ενιαίο δεκατετράχρονο Εκπαιδευτικό προγραμματισμό για όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο)
2. Προάσπιση της Παιδαγωγικής Ελευθερίας και Δημοκρατίας στα Σχολεία.
3. Όχι στο φασισμό, στο ρατσισμό, στη σχολική βία και στην ξενοφοβία.
4. Κατάργηση των Πειθαρχικών, που στόχο έχουν την απομάκρυνση των Εκπαιδευτικών και επαναφορά του Αιρετού στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
5. Αποτροπή της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης που οδηγεί στη στασιμότητα και τις απολύσεις. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Άμεση κατάργηση του Νόμου 4024/2011.
6. Να σταματήσουν οι συμπτύξεις Σχολικών Μονάδων και Τμημάτων.
7. Άμεσοι Διορισμοί. Καμία μείωση του αριθμού των αναπληρωτών.
8. Επαναλειτουργία της Μετεκπαίδευσης με αναβάθμισή της και με παράλληλο άνοιγμα για όλες τις Ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γ- ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά 4 – 6 χρονών.
2. Κατοχύρωση του Διδακτικού Ωραρίου των Νηπιαγωγών.
3. Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων και Διορισμό των απαιτούμενων Νηπιαγωγών.
4. Όχι στην «αποκέντρωση» των Νηπιαγωγείων σε Δημοτικούς ή Ιδιωτικούς Οργανισμούς.
5. Τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία να λειτουργούν με κατάλληλες κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, Πανεκπαιδευτικός Αγώνας Διαρκείας, με 5/μερες επαναλαμβανόμενες και Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις που θα καθορίζουν τη συνέχειά τους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
      Η Δημοκρατική Συνεργασία - Πανελλήνια Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση από την ίδρυσή της, το 1983, λειτούργησε στο συνδικαλιστικό κίνημα ως δύναμη ευθύνης και πρωτοβουλίας, προσπαθώντας διαχρονικά να αφουγκράζεται και να εκφράζει τις ανησυχίες, τις προοδευτικές ιδέες και τις διεκδικήσεις της βάσης των εκπαιδευτικών της Π.Ε.. Δώσαμε πολλές μάχες και πρωτοστατήσαμε στους αγώνες, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική δύναμη ήταν στην κυβέρνηση. Ο απολογισμός αυτών των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια είναι θετικός και πολύτιμος για τον κλάδο των εκπαιδευτικών συνδέοντας το όνομά της παράταξής μας με τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του κλάδου (κατάργηση του επιθεωρητισμού, μισθολογική εξίσωση με τους καθηγητές, ανωτατοποίηση, μετεκπαίδευση, μείωση ωραρίου, διορισμός εκπ/κών ειδικοτήτων, Ολοήμερο σχολείο, μαζικοί διορισμοί, παιδαγωγική ελευθερία, μοριοδότηση αποσπάσεων , κατάργηση τριετίας κ.α.).
Όλα εκείνα για τα οποία, χρόνια τώρα, μαζί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε, την ώρα που οι υπόλοιπες παρατάξεις μας πολεμούσαν πεισματικά, σήμερα πρέπει ξανά μαζί να παλέψουμε να τα διαφυλάξουμε.
Όλοι μαζί με αγωνιστικότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, με ξεκάθαρο λόγο μακριά από ετεροθαλείς σκοπιμότητες, μπορούμε να πετύχουμε.

Η προσπάθεια και ο Αγώνας αφορά όλους μας.
Όλοι μαζί προχωρούμε.

Για τη Δημοκρατική Συνεργασία
Οι υποψήφιοι



Αγιώτου Ιωάννα, Νηπιαγωγός
Δασκαλάκης Ιωάννης , Δάσκαλος
Κάραλη Χρυσούλα, Νηπιαγωγός
Καρδαμάκης Νικηφόρος, Δάσκαλος
Καστρινάκη Αναστασία, Δασκάλα
Κουριδάκης Βαρδής, Δάσκαλος
Κωνσταντουλάκης Δημήτρης, Δάσκαλος
Λιλικάκης Νεκτάριος, Δάσκαλος
Λυγγουνού Αναστασία,  Νηπιαγωγός
Μιχαήλ Μαρία,  Δασκάλα
Μπατουδάκης Μιχάλης, Δάσκαλος
Πετράκης Νεκτάριος, Δάσκαλος
Σακελλαρίδης Αθανάσιος, Δάσκαλος
Σπανουδάκης Αντώνιος, Δάσκαλος
Τσιτσιδάκης  Κωνσταντίνος, Δάσκαλος
Τζόκας Κωνσταντίνος, Δάσκαλος
Χαμηλάκης Δημήτρης, Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου