Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικό ΠΥΣΠΕ




Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,
Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα το εφαλτήριο για την επίτευξη στόχων, φιλοδοξιών και την ευόδωση των προσδοκιών μας. Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη, προσωπική και οικογενειακή που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε στο επαγγελματικό και οικογενειακό μας περιβάλλον και τη νέα σχολική χρονιά.
Μια χρονιά που ξεκινάει σε κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας και με αρκετά προβλήματα για τη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και όχι μόνο.
1.     Απεργία ΔΟΕ στις 12/9/2012.
Είναι μάταιο να αναφερθεί κανείς στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία μετά την έλευση του ΔΝΤ και τα αλλεπάλληλα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και που βαθαίνουν απλά την κρίση και το κλίμα ύφεσης της οικονομίας. Είναι μάταιο επίσης να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι η εφαρμογή του Ενιαίου μισθολογίου έχει σαν συνέπεια μισθούς πείνας και εξαθλίωσης για όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους και για τους εκπαιδευτικούς, ότι περικόπτονται καθημερινά εργασιακά (ωράριο) και ασφαλιστικά δικαιώματα (περίθαλψη, σύνταξη κ.α.) που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες μας. Μάταιο γιατί ο καθένας από μας, ζει την καθημερινότητά του και τα γνωρίζει από «πρώτο χέρι».
Έχει σημασία όμως να τονίσουμε προκειμένου όλη η κοινωνία να γνωρίζει, ότι ο χώρος της παιδείας βάλλεται, αφού αποτελεί πεδίο περικοπών. Είναι σημαντικό το γεγονός πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με μηδενικούς διορισμούς ( 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί πανελλαδικά) και αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (αναλύονται για το νομό μας παρακάτω), με άδεια τα ταμεία των σχολικών επιτροπών, αφού για το 2012 έχει δοθεί μόνο μία δόση και αυτή μειωμένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι σχολικές μεταφορές, ένα θέμα που θα εκκρεμεί πιθανότατα μέχρι μέσα Οκτώβρη.
Ας γίνει η απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ στις 12/9/2012 το ξεκίνημα μιας σειράς αγώνων με διάρκεια και προοπτική προκειμένου να διεκδικήσουμε για μας και τα παιδιά μας αυτά που μας ανήκουν. Η μαζική συμμετοχή όλων μας θα καθορίσει τις εξελίξεις. 
2.     Κενά εκπαιδευτικών – Υπηρεσιακές μεταβολές
Έχουν ολοκληρωθεί η α΄και β΄φάση αποσπάσεων από νομό σε νομό και οι αποσπάσεις σε γραφεία εκπαίδευσης από το ΚΥΣΠΕ.
Έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις Υπεραρίθμων και εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ καθώς και η πρώτη φάση αποσπάσεων στο νομό Χανίων από το ΠΥΣΠΕ. Η β΄φάση αποσπάσεων εντός Πυσπε αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας.
Ο προσδιορισμός των κενών είναι μια δύσκολη διαδικασία δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιορίσει κανείς με ακρίβεια τα κενά που θα προκύψουν από άδειες στο ξεκίνημα αλλά και στη συνέχεια  της χρονιάς.
     Αυτή τη στιγμή πάντως τα κενά που απαιτείται να καλυφθούν, προκειμένου να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά εκτιμώνται ως εξής:
Δάσκαλοι: 135, Νηπιαγωγοί: 55, Φυσικής Αγωγής: 35, Μουσικής: 30.
Για τις υπόλοιπες ειδικότητες τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες στηρίξεις προβλέπεται πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ και εκτιμάται ότι θα υπάρχει κάλυψη όπως πέρυσι. Πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω κρατικού προϋπολογισμού αφού οι πιστώσεις για φέτος είναι μειωμένες. ( από 16500 πέρυσι σε 12500 φέτος).
3.     Άλλα θέματα ΠΥΣΠΕ
Εκκρεμεί η τοποθέτηση Διευθυντή στο 16ο Δημοτικό σχολείο (Διαπολιτισμικό), μετά τη συνταξιοδότηση του συναδέλφου, δεδομένου ότι απαιτείται: α) η κάλυψη της θέσης Διευθυντή στο συγκεκριμένο σχολείο να γίνει από συνάδελφο υποψήφιο του πίνακα διευθυντών που να διαθέτει ξένη γλώσσα και β) να λήξει η εκκρεμότητα με τους διευθυντές των σχολείων που ανεστάλη η λειτουργία τους (2ο Χρυσοπηγής και 3ο Κουνουπιδιανών).
Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων με δύο συναδέλφους υποψήφιους.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία.


Νεκτάριος Πετράκης
Αιρετός Πυσπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου