Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Νέο Σχολείο Φίλη. Μειώσεις παντού...Αναβάθμιση..δια της υποβαθμίσεως..Τουλάχιστον 100 αναπληρωτές λιγότεροι στο Ν. Χανίων την επόμενη Χρονιά..

Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,
 Αφού πρώτα ευχηθώ σε όλους σας Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά, είναι επιβεβλημένο να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που είχαμε σε σχέση με την παιδεία κατά τη διάρκεια των εορτών και με τα σχολεία κλειστά !!
 Είναι φαντάζομαι γνωστή σε όλους η υπουργική απόφαση που ορίζει το νέο Ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων που θα ισχύσει κατά την επόμενη σχολική χρονιά.
Μια αλλαγή η οποία είχε εξαγγελθεί από τον Υπουργό Παιδείας και πολλοί από μας αντιλαμβανόμαστε τι θα επακολουθούσε. Δυστυχώς ενώ στην περίοδο της κρίσης θα ήταν επιβεβλημένη η σχεδίαση του σχολείου που έχει ανάγκη η κοινωνία, σχεδιάστηκε το σχολείο της ΚΡΙΣΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, την ίδια στιγμή που ο Υπουργός προσπαθεί να πείσει την κοινωνία, με τα ψέματά του, ότι σχεδίασε ένα σχολείο αναβαθμισμένο !!! Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!!! Την επόμενη χρονιά στο Νομό μας θα εργάζονται τουλάχιστον 100 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας τύπος σχολείου όπου αυξάνεται το σύνολο των διδακτικών ωρών του !!!!
(Κάποιοι συνάδελφοι έσπευσαν με ενημερωτικό τους να παραπληροφορήσουν για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους, παίζοντας το ρόλο έμμεσου συνηγόρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού και μιλούσαν για μικρή αύξηση ωρών !!!!)
Βλέπετε αναλυτικά παραδείγματα στους παρακάτω πίνακες:
             Μη ΕΑΕΠ
Λειτουργικότητα
Ώρες  
Τώρα
Ώρες με     
νέο Ω.Π.
Διαφορά ωρών
6
204
195
-9
9  (Μ.Ο.)
291
285
-6
12
378
375
-3
               ΕΑΕΠ
Λειτουργικότητα
Ώρες   
Τώρα
Ώρες με     
 νέο Ω.Π.
Διαφ. Ωρών
12
440
375
-65
 
Επιμέρους παρατηρήσεις:
·           Σε κανένα σχολείο δε θα υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος του Ολοήμερου. Αυτό σημαίνει επιπλέον υπεραριθμίες Δασκάλων. (55 λιγότεροι αναπληρωτές δάσκαλοι)
·           Οι ώρες των Δασκάλων υπεύθυνων τμημάτων είναι στο πρόγραμμα 21 στις Α΄ και Β΄ και 20 στις υπόλοιπες τάξεις, γεγονός που συνεπάγεται ότι η αισθητική αγωγή θα ανατίθεται σε αυτούς για συμπλήρωση ωραρίου. Αρά θα έχουμε μείωση στο 1/3 των προσλήψεων των αντίστοιχων ειδικοτήτων συνολικά. (Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής).
·           Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης επαρκούν για να καλύψουν  σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού. (Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δεν δικαιολογεί πλέον στην Δευτεροβάθμια 3 ώρες στους υπεύθυνους Εργαστηρίων πληροφορικής, που σημαίνει και πλεονάσματα ωρών από τη Δευτεροβάθμια) Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.
·           Για τη διδασκαλία των Αγγλικών οι προσλήψεις αναπληρωτών θα είναι περίπου στο μισό της φετινής χρονιάς.
Η κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ υπακούει στη λογική «πονάει κεφάλι, κόβουμε κεφάλι», η οποία φυσικά εξυπηρετεί τους στόχους της κυβέρνησης που δήθεν «έπαθε»…. μνημόνιο.
 Η ΔΟΕ φυσικά και δεν θα τοποθετηθεί αφού κάποιες παρατάξεις που είχαν καταγγείλει τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου, (Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις, Αυτόνομη Παρέμβαση) και Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΔΟΕ, δεν συμφωνούν στην έκδοση ανακοίνωσης.
  Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου τύπου σχολείου αποτελούσε και κρυφή πρόταση συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της Ενωτικής Κίνησης πανηγύριζαν φωτογραφιζόμενοι με τους Υπουργούς της κυβέρνησης και ανακαλύπτουν μάλιστα και επιπλέον διδακτικές ώρες!!! στο νέο Ωρολόγιο πρόγραμμα….

    Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,

Μόνο ενωμένος ο κλάδος μπορεί να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη επίθεση.
Επιβάλλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου ως ανακοίνωση απολύσεων Συναδέλφων!! Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Στις Συνελεύσεις το επόμενο διάστημα με δυναμική παρουσία όλων να πάρουμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η επένδυση στην παιδεία δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση.

                                                                                                    Νεκτάριος Πετράκης


                                                                                  Αιρετός Πυσπε

1 σχόλιο:

  1. Free Baccarat - WorryMakers
    Baccarat is a classic table game that has been played in 바카라 추천 사이트 the casino industry for over 100 years. A player is responsible for determining and predicting which bets

    ΑπάντησηΔιαγραφή